Notícies

5 consells per tornar a la feina després de les vacances

Product User 31/08/2023
Clock icon 3 min
5 consells per tornar a la feina després de les vacances

Prendre’s un temps lliure del treball és necessari per descansar, passar temps amb la família, els amics o viatjar. Però quan les vacances s’acaben és útil planificar la transició de tornada a les tasques diàries. Així que si tens planejat absentar-te de la feina, considera les millors pràctiques per garantir una tornada productiva i sense esforç de les vacances.

5 consells per tornar a la feina després de les vacances

Per què preparar-se per tornar a la feina després de les vacances

Estar preparat per tornar a la feina després d’un descans pot garantir un període de transició sense problemes i ajudar-te a tornar al teu nivell de productivitat habitual. Preparar-se per a la tornada a la feina pot:

  • Augmentar la teva confiança: Estar preparat pot ajudar-te a sentir-te segur de tornar a la feina i llest per assolir els teus objectius laborals diaris.
  • Assegurar la productivitat: Preparar un pla per ajudar-te a tornar als teus hàbits de treball habituals ajuda a mantenir el focus i la motivació.
  • Comunicació oberta: Comunicar-te amb el teu gerent sobre la tornada a la feina et permet actualitzar-te sobre qualsevol canvi que hagi tingut lloc en el teu lloc de feina durant les teves vacances.
  • Mantenir una actitud positiva: Degut a què els teus preparatius poden mantenir-te enfocat i en un horari, tenir un pla clar per tornar a la feina pot ajudar-te a mantenir una actitud positiva sobre la jornada laboral.

5 consells per a la tornada a la feina

Després d’unes vacances, pot ser un repte tornar a les tasques diàries. Si tornes al treball després d’un temps lliure perllongat, considera aquests consells per mantenir-te productiu i adaptar-te de nou a l’entorn de feina:

1) Sol·licita una actualització al teu cap

Depenent de la relació amb el teu cap, pot ser útil sol·licitar una actualització del treball el dia abans de reincorporar-te al treball. D’aquesta manera, podràs estar al cas de qualsevol canvi que s’hagi produït durant la teva absència i conèixer l’estat dels teus projectes. També pots demanar-li a un company ben informat que comparteixi actualitzacions addicionals amb tu. Conèixer aquesta informació pot ajudar-te a planificar el teu primer dia de tornada a la feina i així estar preparat per reprendre les teves tasques.

2) Planifica un dia de descans

Si planeges viatjar durant el teu temps lliure, considera prendre’t un dia lliure addicional per estar a casa abans de tornar a la feina. Això et donarà temps per relaxar-te abans de tornar a treballar.

3) Fes descansos

Fes múltiples descansos petits en els teus primers dies de tornada a la feina. Aquests poden ajudar-te a mantenir-te connectat i amb energia, així com gaudir de moments d’interacció amb els teus companys d’oficina.

4) Comença aviat

Comença el teu dia de treball una mica més aviat per tenir més temps per actualitzar-te sobre els esdeveniments laborals. També et pots permetre una mica de temps de descans per facilitar la tornada a la feina. Anar a dormir aviat la nit abans de tornar a l’oficina pot mantenir la teva energia durant la jornada laboral. Si la comences aviat, pots tornar a instal·lar-te al teu lloc de treball i prendre’t el temps necessari per posar-te al dia amb els correus electrònics i altres tasques necessàries.

5) Porta un souvenir a l’oficina

Portar un record amb tu a la feina pot ajudar a millorar el teu estat d’ànim mentre treballes. També pot recordar-te les teves vacances, el que pot calmar-te i ajudar-te a mantenir-te positiu mentre tornes a la rutina diària. Per exemple, si vas anar a la platja durant les teves vacances, portar una petxina per decorar el teu escriptori pot ser un bon recordatori del teu temps lliure.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo