Atenció al client

5 punts clau de l’estat del treball híbrid el 2022 a Europa

Product User 29/09/2022
Clock icon 4 min
5 punts clau de l’estat del treball híbrid el 2022 a Europa

El món sencer va canviar amb el pas al treball remot i híbrid. Les empreses van haver de reavaluar com es veu el lloc de feina fora de l’oficina i encara estan aprenent què funciona millor per a cadascuna d’elles i quin model s’adapta millor a les seves necessitats.

Per conèixer l’opinió dels empleats, Owl Labs es va associar amb Vitreous World per enquestar a 10.000 treballadors de tot Europa. L’objectiu de l’estudi va ser aprofundir en com es senten els empleats europeus sobre el model híbrid i remot, els seus nous comportaments i expectatives al lloc de treball, i com les organitzacions s’estan adaptant a aquestes noves demandes.

5 punts clau de l’estat del treball híbrid el 2022 a Europa

1) Un terç (31%) dels empleats europeus ha canviat de feina en els últims dos anys

Dels treballadors que no van canviar de feina a l’inici de la pandèmia, el 21% està buscant activament una nova oportunitat el 2022. L’antiguitat laboral mitjana de la UE és de 9,8 anys, i els grans canvis a la cultura del lloc de treball poden escurçar-la. Per això, les empreses que vulguin fidelitzar als seus empleats, han d’adaptar-se a les seves necessitats.

2) Al 76% dels empleats europeus els preocupa que la seva empresa prengui mesures al lloc de treball amb les quals no estiguin d’acord

Quan es tracta de treball híbrid, el canvi és més pronunciat que mai. Els treballadors busquen prioritzar la seva salut, el seu entorn familiar i la seva felicitat, i els preocupa que la seva empresa prengui decisions quant al model de treball implantat que interfereixin amb aquestes prioritats. Volen assegurar-se que els seus comentaris siguin escoltats.

Els gerents poden demostrar l’escolta activa mitjançant la promulgació de polítiques al lloc de treball que suggereixin els empleats. Això pot significar permetre polítiques flexibles o adaptar l’espai de l’oficina en funció de les necessitats dels empleats.

3) Principals beneficis que convencerien als empleats europeus de quedar-se a la seva empresa actual: horaris de treball flexibles (36%) i setmana laboral de 4 dies (36%)

En un món de treball híbrid, els empleats volen la flexibilitat i l’autonomia per organitzar el seu temps. Aquest factor és diferent per a cada negoci i sector, pel que els líders han de tenir en compte a tota l’organització al desenvolupar aquestes polítiques.

4) El 94% dels empleats europeus pensa que els gerents haurien de prendre mesures per garantir la seva satisfacció

No sorprèn que els treballadors vulguin ser feliços. També volen ajudar a donar forma al lloc de feina on passen la major part del seu temps. I volen que els seus gerents prenguin mesures al respecte, considerant reestructurar els seus beneficis o implementant horaris flexibles.

5) Al 23% dels empleats europeus els preocupa que la seva empresa no adapti les seves oficines actuals per adaptar-se millor al treball híbrida o proporcionar la tecnologia adequada

Si les oficines no estan preparades per adaptar un model híbrid, les empreses perdran grans talents. Als empleats els preocupa no disposar d’eines col·laboratives per comunicar-se amb els seus companys o de la tecnologia adequada per poder accedir a totes les dades i realitzar les seves tasques quotidianes com si estiguessin treballant a l’oficina.

El treball híbrid ha arribat per a quedar-se

La conclusió clau de l’estudi és que el treball híbrid ara és la norma i que la flexibilitat s’està convertint ràpidament en un objectiu. Durant els últims 2 anys, empleats de tot el món s’han adaptat a un estil de vida en què poden treballar des de qualsevol lloc i esperen flexibilitat quan es tracta d’on i, cada cop més, quan treballen.

Així mateix, els treballadors volen que els gerents de les empreses escoltin, es preocupin i s‘adaptin a les seves noves necessitats i expectatives al lloc de treball. Així, pel 52% dels empleats que ha canviat de feina o està buscant fer-ho activament, el treball flexible al lloc o l’horari és la seva principal prioritat.

La pandèmia va forçar un experiment de treball remot que va afectar als treballadors de tot el món i ens va mostrar algunes coses. Però ara, els treballadors estan decidint per si mateixos com volen treballar. Molts han descobert que amb un portàtil, connexió a Internet, eines col·laboratives i correu electrònic, poden ser productius des de qualsevol lloc, no només a l’oficina.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo