Sistemes de telefonia empresarial

9 beneficis de l’ús de videoconferències

Product User 26/01/2023
Clock icon 4 min
9 beneficis de l’ús de videoconferències

Ja sigui que una empresa tingui treballadors remots, oficines en diverses ciutats o equips de professionals que viatgen amb freqüència, les videoconferències són clau per mantenir-los a tots en sintonia.

Què és una videoconferència?

La videoconferència és una reunió online entre dos o més participants que es comuniquen en temps real a través d’una connexió a Internet. Combina àudio i vídeo per crear una conversa virtual cara a cara en la qual es poden veure les expressions de tots els participants mentre s’escolta el que diuen, ja sigui que usin un laptop, un dispositiu mòbil o una càmera web en una sala de conferències.

Amb el poder d’unir a les persones, simplificar la col·laboració, millorar l’eficiència i estalviar diners, brinda avantatges per empreses de qualsevol mida.

9 raons per utilitzar la videoconferència

1) Millora la comunicació

La comunicació clara és fonamental per comprendre els projectes, establir expectatives i assolir els objectius d’una empresa. En aquest sentit, segons un informe de Forbes, el 62% dels executius afirmen que les videoconferències milloren significativament la qualitat de la comunicació i un 50% d’ells creuen que també augmenta el grau de comprensió. Amb la capacitat de mantenir la imatge de totes les persones a la reunió, els participants estaran més compromesos, realitzaran menys tasques múltiples i processaran la informació amb major claredat.

2) Ajuda a construir relacions

Les reunions cara a cara poden establir una connexió personal, captar senyals verbals i no verbals i generar confiança. Així, les videoconferències ajuden a connectar amb clients, companys d’equip i treballadors remots per igual. Així mateix, aquestes es consideren una eina útil que ajuda a les persones a construir relacions dins i fora de l’empresa.

3) Estalvi de diners

Al brindar a l’equip una manera simple de reunir-se, la videoconferència ofereix una experiència col·laborativa “en persona” sense despeses de desplaçament. Això vol dir que no és necessari assistir a l’oficina de forma presencial per a capacitacions, conferències i reunions dels grups de treball. A més, amb el poder de reunir-se virtualment, les empreses poden contractar als millors talents i permetre’ls treballar des de qualsevol lloc.

4) Estalvi de temps

A l’organitzar una videoconferència, en lloc de resoldre un problema per correu electrònic, es pot eliminar l’intercanvi de nombrosos missatges, reduir la confusió (i la necessitat de llargues discussions) i fer que un equip s’alineï més ràpid, el que ajuda a reduir la quantitat de temps de presa de decisions per completar projectes o tasques.

5) Agilitza la col·laboració

La millor tecnologia de videoconferència ofereix funcions com compartir pantalla i editar documents en temps real, pel que és fàcil per a tots examinar els arxius, contribuir a la discussió i crear una cultura a tota l’empresa. Amb una força laboral compromesa treballant en conjunt ja sigui a l’oficina, de viatge, de vegades de forma remota o sempre des de casa, les organitzacions prendran decisions més ràpides i informades.

6) Millora l’eficiència

Una comunicació més clara a través de senyals verbals i no verbals, pantalla compartida, col·laboració en temps real i la capacitat d’unir-se des de pràcticament qualsevol lloc del món fa que les videoconferències siguin una eina més eficient per a les empreses.

7) Augmenta la productivitat

Degut a què les videoconferències faciliten la col·laboració en documents en temps real, no s’haurà de lidiar amb llargues cadenes de correu electrònic, missatges perduts, comentaris al document i problemes de control de versions, tot el que pot causar confusió, malentesos i retards. D’aquesta manera, els empleats podran dedicar més temps a realitzar les seves tasques quotidianes, augmentant així la seva productivitat.

8) Facilita la programació de reunions

Si els membres d’un equip viatgen regularment, programar reunions pot suposar un repte. Però amb la videoconfèrencia, aquests poden unir-se des de qualsevol lloc, inclosos taxis, habitacions d’hotel, aeroports, oficines a la llar, etc. I degut a què poden fer-ho emprant gairebé qualsevol dispositiu, és més fàcil mantenir a tot l’equip actualitzat. Amb calendaris més manejables i control de com flueix la seva jornada laboral, els empleats poden dedicar més temps a buscar oportunitats pel creixement empresarial, i els treballadors remots són més fàcils d’involucrar i retenir.

9) Crea registres consistents i precisos

Quan s’organitza una reunió en persona o una trucada de només àudio, la responsabilitat de prendre notes generalment recau en una persona de l’equip. I donat el ritme accelerat de les converses, alguns detalls es poden passar per alt fàcilment. Però amb la tecnologia de videoconferència, que també ajuda a gravar i transcriure de manera segura, es poden mantenir tots els detalls de les converses intactes. No només això, sinó que se poden tornar a consultar quan sorgeixin dubtes i compartir la sessió amb aquells que no poder assistir-hi.

Ara pots reunir-te des de qualsevol lloc amb Enreach Meetings

Enreach Meetings és una eina de videoconferència que permet connectar amb tot l’equip des de qualsevol lloc i dispositiu, prescindint d’instal·lacions, ja que només és necessari el navegador i un enllaç per connectar-se a la reunió.

Facilita la realització de videoconferències privades i grupals amb fins a 25 participants compartint la pantalla, gravant la sessió, xatejant, enviant documents i prenent notes.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo