Notícies

9 beneficis de ‘Workation’: l’última tendència per a l’equilibri entre el treball i la vida personal

Product User 01/08/2023
Clock icon 4 min
9 beneficis de ‘Workation’: l’última tendència per a l’equilibri entre el treball i la vida personal

‘Workation’ és una combinació de treball remot i vacances, que va sorgir naturalment com a conseqüència de la prevalença del treball remot. És el teletreball el que ens proporciona mobilitat i flexibilitat. Els beneficis d’aquesta tendència animen cada cop més a les empreses i empleats a implementar-la. Esbrinem, per què!

Els 9 principals beneficis de ‘Workation’

1) Impacte positiu en la salut mental dels empleats

Un canvi d’entorn té un gran impacte en el benestar d’un empleat. No es tracta només del lloc físic en què es troben, sinó també de les oportunitats que els ofereix l’àrea circumdant. Les noves sensacions i experiències brinden als treballadors un millor estat d’ànim, beneficiant també a la seva productivitat. El sol, la platja, la muntanya, o simplement el fet d’estar en un lloc nou permet als empleats relaxar-se més ràpid i alliberar endorfines.

2) Impacte positiu en la salut física dels empleats

‘Workation’ fomenta una major activitat, el que inclou fer descansos més freqüents durant el treball. En lloc d’anar a prendre un cafè o descansar al sofà, l’empleat escull formes més actives de passar el seu temps lliure. Això pot ser un simple passeig combinat amb turisme, nedar en el mar i, de vegades, fins i tot, esports extrems. El moviment, l’esforç físic i l’oxigenació del cos equivalen, en conseqüència, a la reducció de l’estrès, millor benestar i prevenció de la salut física.

3) Conèixer nous llocs i persones

Visitar nous llocs i aprendre sobre noves cultures i persones desenvolupa el nostre intel·lecte. Fomentar el desenvolupament dels empleats i ampliar els horitzons mentals pot ser una part important de la cultura organitzacional. Amb aquest enfocament, es dóna a l’empleat l’oportunitat de desenvolupar el seu coneixement no només com a tal sinó com a persona. Això l’obre a noves experiències i el prepara per nous reptes.

4) Trencar la rutina diària

La rutina diària condueix a l’avorriment amb el temps. Per això és una bona idea enriquir-la de tant en tant, encara que sigui fent un viatge curt, anant a la platja o visitant un restaurant diferent a l’habitual durant un descans per dinar. Enriquir la nostra vida diària amb noves activitats ajudarà no només a relaxar el nostre cos sinó també la nostra ment.

5) Major productivitat

És molt probable que els empleats tinguin menys responsabilitats domèstiques, compromisos i d’altres distraccions durant el treball. A més, al voler passar la major part del seu temps lliure lluny del seu portàtil, realitzen les seves tasques de manera més eficient, no perden temps i estan més motivats per completar-les ràpidament.

6) Millor organització del treball

La visió de passar una tarda a la platja o explorar llocs interesants motiva un major enfocament en les responsabilitats en el temps assignat. Al dedicar temps a les tasques relacionades amb el treball, pot mobilitzar-se millor per completar-les.

7) Major qualitat del treball

Un cos relaxat equival a una ment relaxada, que es torna més creativa i productiva. Agregar varietat a les nostres vides fent un viatge a un lloc desconegut o molt estimat ens permet relaxar-nos millor. I això té un impacte increïble en el treball. Ens resulta més fàcil concentrar-nos, pensar en el que estem fent, prioritzar i també cuidar les relacions amb els altres.

8) Major satisfacció laboral

La flexibilitat laboral és cada cop més apreciada pels empleats, aquells que volen tenir la llibertat d’escollir des d’on treballar per decidir per si mateixos que demà volen estar en un lloc diferent al d’avui. Sense aquesta opció, poden estar menys motivats i fins i tot buscar una empresa que els hi doni aquesta oportunitat.

9) Manteniment de la continuïtat del treball

‘Workation’ funcionarà cada cop que unes vacances “normals” no siguin possibles per qualsevol motiu. És la millor solució quan un empleat necessita absentar-se almenys durant un temps però encara necessita complir els seus compromisos a la feina.

La Centraleta Mòbil d’Enreach, a més de funcionar amb mòbils, permet als empleats treballar des de qualsevol lloc:

  • Les trucades que reps a la centraleta s’envien als mòbils per a què puguis respondre trucades des de qualsevol lloc. Fins i tot podràs passar trucades a l’oficina.
  • Oblida’t de configuracions d’equips, només hauràs d’introduir les SIM en el mòbil. Cadascuna inclou trucades il·limitades, dades i extensió de la centraleta.
  • Les línies mòbils no utilitzen ni Internet ni apps per a les trucades, així que t’assegures de la millor qualitat en tot moment, en qualsevol lloc.
  • Enreach elabora el teu pla a mida.
Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo