Notícies

El 83% dels treballadors són més productius amb eines col·laboratives

Enreach 20/12/2016
Clock icon 2 min

La introducció de les solucions mòbils ha transformat la forma en què els empleats treballen. Ara poden desenvolupar les seves tasques de manera eficaç en diferents espais, sense necessitat d’anar a l’oficina, mitjançant el teletreball. No obstant, quan tornen al lloc de treball, la revolució mòbil continua sent incompleta i, per tant, ineficaç, donat que la majoria de les oficines no tenen eines de col·laboració eficaces entre treballadors, socis i clients.

L’adopció de tecnologies i eines de col·laboració a les empreses és un fet, però un fet encara incomplet. En un estudi elaborat per Forrester, el 83% dels treballadors de la informació va manifestar que podrien ser més productius si comptessin amb les eines de col·laboració adients, independentment del lloc des del qual treballessin (a l’oficina o en mode remot).

Forrester va voler aprofundir en aquesta realitat i per això va emprendre un estudi estadístic que no va poder resultar més revelador: mentre que els professionals de TI i de les instal·lacions d’empreses amb més de mil empleats perceben que les seves organitzacions els proporcionen l’espai i les eines necessàries per col·laborar, els treballadors de la informació troben que les seves eines actuals són insuficients.

D’aquest estudi, titulat “Digital, Disparate, And Disengaged. Bridging The Technology Gap Between In-Office and Remote Workers”, s’extreuen quatre conclusions clau per comprendre l’estat actual i les tendències que s’han de seguir en l’adopció de solucions col·laboratives a les empreses: 

  1. Els treballadors ja no veuen necessari realitzar el seu treball en un espai físic concret. La varietat de dispositius mòbils i l’accessibilitat a Internet han augmentat la mobilitat i connectat a empleats amb tota una xarxa de col·laboradors (altres empleats, socis i clients) canviant la pròpia naturalesa del treball i les expectatives que tenen de les eines a la seva disposició. 
  1. Els treballadors desconnectats són treballadors frustrats. Tot i que la meitat de les reunions depenen de solucions tecnològiques per connectar amb socis i col·legues ubicats en altres ciutats o països, gairebé tots els enquestats van manifestar problemes amb les aplicacions de col·laboració de la seva empresa. Això afecta negativament a la productivitat, i genera un sentiment d’ineficàcia i frustració que s’accentua en el cas dels treballadors remots.
  1. Les inversions en tecnologia de col·laboració estan fallant. Tots els treballadors són conscients dels potencials beneficis de les solucions de col·laboració. No obstant, les empreses perden diners per la demora i la lentitud en la seva implantació efectiva.
  1. Les tecnologies de col·laboració de propera generació impulsaran la participació dels empleats. Les pròpies tecnologies de la informació i els treballadors de la informació desitgen millorar les capacitats de col·laboració, fet que es traduirà en una millora i increment de la productivitat, de les iniciatives empresarials, del compromís i de la retenció d’empleats.

En conclusió, segons l’estudi elaborat per Forrester, estem en el moment idoni perquè les empreses avaluïn si les tecnologies de col·laboració implementades a les oficines van al ritme de la revolució mòbil.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo