Notícies

El departament d’’IT, clau per facilitar el teletreball als empleats

Enreach 27/09/2016
Clock icon 3 min

Actualment, tots estem, en major o menor mesura, familiaritzats amb la idea del teletreball. La veritat és que la seva popularitat ha crescut un 37% durant l’última dècada. Si el teletreball és tan popular, com és possible que algunes empreses encara s’’hi oposin? Com es pot facilitar el teletreball als empleats d’’una companyia?

Els beneficis del teletreball per a empreses i treballadors

Nombroses enquestes, informes i estudis, constaten que el teletreball aporta molts beneficis tant per a la pròpia empresa com per als seus empleats. Aquests beneficis es podrien englobar en tres dimensions:

  • Estalvi de costos i increment dels beneficis. Resulta evident que una empresa que compta amb teletreballadors redueix la seva inversió en béns immobles i en totes les despeses que comporten. També es redueixen els costos en consums privatius com la llum o l’’aigua, entre d’’altres. A més, la no existència de desplaçaments in itinere redueix la possibilitat d’’aquest tipus d’’accidents i, en conseqüència, les despeses que la baixa d’’un treballador podria implicar.
  • Millora la cura del medi ambient. El teletreball ajuda a disminuir l’’empremta de carboni al reduir el consum d’’energia, de productes de paper, de cotxes a la carretera. Això, a la vegada, també afavoreix l’’estalvi de costos mencionats anteriorment.
  • Contribueix a l’’increment de la productivitat i el compromís del treballador. El teletreball facilita la conciliació de la vida laboral i familiar, i indueix a estils de vida més saludables i menys estressants. Amb això, el teletreballador es sent més feliç, augmenta el seu compromís amb l’’empresa i potencia el seu rendiment i productivitat obtenint com a resultat un major benefici per a l’’organització. De fet, el 86% dels teletreballadors afirmen que són més productius quan treballen des de casa.

L’’Enquesta Mundial de Teletreball de 2015 va donar a conèixer que més de la meitat dels treballadors enquestats desitgen poder treballar més des de casa; i molts d’’ells deixarien el seu actual lloc de treball per un altre similar on poguessin treballar més dies des de casa. Partint d’’aquesta actitud, i dels beneficis senyalats anteriorment, tornem a la pregunta inicial: per què encara hi ha empreses que rebutgen el teletreball i com pot ser aquest facilitat per la pròpia companyia?

Una política de teletreball eficaç parteix del departament IT de l’’empresa

Els treballadors volen treballar més des de casa. I els estudis demostren que el teletreball, fins i tot parcial, suposa un estalvi de temps i diners, i incrementa la felicitat, la productivitat i el compromís dels empleats. Però moltes empreses encara són repròpies a implantar una política de teletreball.

El punt de partida d’’una política de teletreball exitosa arranca des del propi departament d’’IT d’una companyia, sent aquest el que ha de facilitar les eines que necessiten els seus empleats per poder treballar des de casa. El departament d’’IT haurà d’’esbrinar quines eines són les més adients per garantir que els seus treballadors estiguin connectats entre si i amb l’’empresa, i també haurà d’’emprendre el procés que faci que aquestes eines arribin fins a ells.

Els serveis de multiconferència, o solucions com la que permet que un treballador utilitzi el seu propi dispositiu mòbil per a tasques personals i laborals sense que una interfereixi amb l’’altra, faciliten el teletreball i permeten connectar telefònicament a treballadors d’’una mateixa empresa ubicats en diferents punts geogràfics.

Aquestes eines difereixen entre països i entre companyies, d’’aquí la importància que sigui el departament d’’IT qui les valori, seleccioni i implementi, sent els ordinadors portàtils, VPN, Internet i els telèfons intel·ligents les tecnologies més emprades a nivell global. En conclusió, si els treballadors volen treballar més des de casa, si els estudis demostren que el teletreball aporta notables beneficis a empresa i treballadors, i si les eines necessàries ja estan disponibles, a què estàs esperant?

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo