Sistemes de telefonia empresarial

El futur del treball híbrid: cap al potencial del treball remot

Product User 26/09/2023
Clock icon 4 min

Persones de tot el món han descobert els beneficis de treballar de forma remota, inclòs un millor equilibri entre la vida laboral i personal i un major rendiment en la seva feina. Adaptar-se als requisits i expectatives canviants dels empleats és essencial per a les empreses el 2023, i és evident que el treball remot i híbrid han arribat per a quedar-se.

De fet, Okta i Statista van realitzar un estudi per determinar si els empleats preferirien o no acords laborals flexibles. Aquest moviment cap a condicions de treball més adaptables és indicatiu d’una tendència més àmplia en la força laboral. Els empleats aprecien tenir la llibertat de treballar quan i on millor els hi convingui, ja que això els ajuda a assolir un millor equilibri entre el treball i la vida personal sense sacrificar la productivitat.

No obstant, existeix un enorme abisme entre allò que als treballadors els hi agradaria i allò que realment tenen en termes de les seves condicions laborals. Només el 43% dels treballadors tenen l’opció de treballar de forma remota. El “buit de preferències” de 28 punts mostra el difícil que és per a treballadors i empreses posar-se d’acord sobre el que constitueix treball remot i híbrid, segons una enquesta d’Ivanti. Els beneficis de tenir un personal feliç i treballadors estan en perill per a les empreses que no adopten i faciliten la flexibilitat.

Avantatges del treball híbrid

Els acords de treball híbrids ofereixen diversos beneficis tant per a les empreses com pels treballadors. Ajuda als treballadors a estalviar temps i costos en els desplaçaments, millora la seva salut i benestar i els brinda més llibertat per administrar la seva vida personal i professional. De fet, Ivanti va descobrir que el 71% dels líders empresarials consideren que permetre que els empleats treballin de forma remota té un bon efecte en la seva moral.

Desavantatges del treball híbrid

Tanmateix, existeixen diverses dificultats associades amb el canvi al treball híbrid. Segons l’anàlisi d’Ivanti, aquesta alarmant tendència és especialment problemàtica entre els treballadors més joves i els treballadors del coneixement. Més d’una quarta part dels treballadors d’oficina menors de 40 anys estan considerant deixar les seves feines en els propers sis mesos, i un terç dels que han “renunciat silenciosament” ho han fet. L’esgotament relacionat amb la càrrega de treball i el posterior deteriorament de la salut mental es mencionen sovint com les causes principals d’aquesta perspectiva.

Com poden les empreses impulsar el treball híbrid?

Les organitzacions han d’invertir en àrees crítiques per donar suport als seus empleats i crear un ambient de treball més inclusiu i productiu per gestionar aquestes dificultats i aprofitar plenament el potencial del treball híbrid.

El treball híbrid només es pot fer de manera eficient si les empreses inverteixen en eines que facilitin la comunicació i la coordinació entre els empleats com Enreach Meetings. És important anar més enllà dels mètodes tradicionals de comunicació i pensar en solucions orientades a processos que permetin als treballadors realitzar les seves tasques de manera eficaç des de qualsevol lloc. Els equips distribuïts poden beneficiar-se enormement d’una solució de gestió de serveis optimitzada que s’implementi en tota l’empresa.

Possibles riscos del treball híbrid

Han sorgides nous riscos de seguretat com a resultat de l’augment del treball remot i híbrid. L’informe d’Ivanti destaca la importància d’un pla de riscos per disminuir els efectes negatius de la feina remota. Les empreses han d’implementar mesures de seguretat en tota l’empresa per salvaguardar la informació confidencial i garantir el compliment legal. Al qüestionar el status quo de la seguretat i adoptar una postura més proactiva, les empreses poden protegir els seus actius i alhora brindar als seus treballadors la llibertat de treballar de forma segura des de qualsevol part del món.

És fonamental que les empreses donin prioritat a la salut i la felicitat dels seus empleats per reduir l’esgotament de TI a l’enfrontar els reptes del treball híbrid. A l’optimitzar els processos i reduir la quantitat d’eines necessàries, els departaments de TI poden funcionar de manera més fluida i durant més temps. Per evitar l’esgotament i fomentar un ambient de treball positiu, els líders empresarials han de comprendre la importància de reduir la complexitat i brindar l’assistència necessària al personal de TI.

Les organitzacions poden tancar el buit de confiança entre els empleats i la gerència buscant activament les seves opinions i implementant noves tecnologies per augmentar el rendiment dels empleats. Els llocs de treball remots i híbrids poden beneficiar-se de l’ús de tecnologies de col·laboració dinàmica, fluxos de treball automatitzats i bots impulsats per Intel·ligència Artificial (IA) per augmentar la productivitat i l’eficiència. A l’emprar aquests recursos i fomentar el feedback dels empleats, les empreses poden potenciar un lloc de treball més acollidor, entusiasta y fructífer per a tots.

El futur del treball híbrid

A mida que avancem en la consolidació del treball híbrid, serà crucial que les organitzacions adoptin aquests canvis per crear una força laboral sòlida i estable. Tot el potencial dels models de treball remot i híbrid es pot aprofitar quan les empreses prioritzen el benestar dels empleats, inverteixen en tecnologia i desenvolupen una cultura de cooperació i inclusió.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo