Atenció al client

El treball híbrid al 2023: serà el model laboral del futur?

Product User 22/12/2022
Clock icon 4 min
El treball híbrid al 2023: serà el model laboral del futur?

Durant la crisi de COVID-19, moltes organitzacions van haver de buscar nous models laborals pels seus empleats per no aturar la seva activitat. Gràcies al treball remot, moltes empreses, com els call center, van continuar amb la seva activitat canviant al model de treball des de casa.

Malgrat que han passat dos anys i mig des de que va esclatar la pandèmia, gran part de les organitzacions continuen oferint treball remot per a la majoria dels empleats. No obstant, d’altres encara està treballant des de l’oficina. En conseqüència, es plantegen preguntes com: seguiran les empreses amb el model de teletreball o tornaran al treball d’oficina previ a la pandèmia?

Un model que respon a totes aquestes preguntes és el model de treball híbrid. En el cas dels contact center, la majoria dels agents prefereixen teletreballar en lloc de traslladar-se a l’oficina tots els dies.

Llavors, és el treball híbrid el model laboral del futur? Si bé té un potencial enorme per a les empreses i els seus empleats, aprofitar-lo requereix un esforç conscient dels líders empresarials i els treballadors alhora.

Avantatges del treball híbrid

Un model de treball híbrid és una situació de win-win per a una empresa i els seus empleats. És un equilibri perfecte entre el treball remot i a l’oficina. A continuació, expliquem cinc beneficis del treball híbrid:

1) Rendibilitat

El model de treball híbrid permet a les empreses reduir costos, ja que només uns quants empleats treballen des de l’oficina. Les empreses poden estalviar diners en despeses operatives, com menor manteniment de l’oficina, costos de transport, electricitat, dietes, etc. Tot i que algunes despeses estan associats amb el treball remot (eines i equips), la despesa és significativament menor en comparació amb el temps complet a l’oficina. Per tant, les organitzacions poden estalviar enormement si opten pel treball híbrid.

Un informe de WorkInSync indica que una empresa de 100 empleats inverteix aproximadament 50.400 dòlars al mes; tanmateix, aquest es pot reduir a uns 14.790 al mes amb el model de treball híbrid. Aquests números poden variar una mica segons la mida de l’empresa, la ubicació i d’altres factors.

2) Augmenta la productivitat i l’eficiència

La flexibilitat de treballar des de casa o qualsevol altre lloc implica un canvi d’aires que pot augmentar l’enfocament dels empleats i incrementar la seva concentració en la feina. Així, aquells que treballen en un model híbrid poden fer-ho des de la comoditat de la seva llar alguns dies de la setmana, augmentant la seva productivitat i afavorint un ambient més relaxat. Una investigació d’Owl Labs va trobar que els empleats híbrids eren un 22% més feliços que els treballadors d’oficina.

3) Redefineix la col·laboració i la comunicació

El model de treball híbrid exigeix que les empreses adoptin noves tecnologies per interactuar amb els membres de l’equip i entre departaments. Si els empleats necessiten parlar sobre un tema amb urgència, poden fer-ho emprant eines digitals. Així, no necessiten visitar l’oficina per a les reunions i poden col·laborar i generar idees en qualsevol moment i a qualsevol lloc, el que garanteix una millor col·laboració i eficiència.

4) Millor equilibri entre la vida personal i laboral

Treballar des de les oficines requereix que els empleats arribin al lloc de feina a temps i realitzin llargs desplaçaments. Amb el treball híbrid, els treballadores van a l’oficina ocasionalment; en conseqüència, poden passar més temps amb la seva família, fins i tot en els dies de treball.

El treball híbrid redueix l’estrès i evita l’esgotament, el que és una gran ajuda pels agents, ja que en la seva majoria treballen amb terminis ajustats. A més, els empleats poden escollir el seu horari de feina i gaudir la resta del seu temps lliure estudiant, assistint a esdeveniment socials o reunint-se amb amics. L’estudi de LinkedIn ‘Future of Work 2021’ mostra que aproximadament el 86% dels professionals enquestats pensen que el treball híbrid té un impacte positiu en l’equilibri entre la vida personal i laboral.

5) Llocs de treball més eficients

El treball híbrid significa tenir menys empleats a l’oficina en un dia determinat. D’aquesta manera, les empreses poden crear espais eficients pels treballadors que desenvolupen les seves tasques des de l’oficina com, per exemple, escriptoris designats prèviament.

A més, es pot utilitzar l’espai addicional per a estàncies d’oci o relaxació, sales de reunions, etc., el que fa que el lloc de treball sigui més còmode i eficaç.

La comunicació és la clau

Un model de treball híbrid significa que els empleats treballaran des de l’oficina i la llar. En aquest punt, és important recordar que la comunicació pot resoldre molts problemes en un entorn de treball híbrid. Així, crear un canal de comunicació on els membres de l’equip puguin participar i discutir temes relacionats amb la feina és essencial per a la creació d’equips saludables i la millora de la col·laboració entre els agents d’un call center.

Conclusió

El treball híbrid té els seus reptes, però té molts avantatges. Aprendre a gestionar aquest model pot millorar la productivitat i l’eficiència d’un equip. També condueix a una major satisfacció laboral, ja que la majoria dels empleats prefereixen aquest model o el teletreball. No obstant, és convenient contractar agents capacitats i talentosos per aprofitar els beneficis del que es pot convertir en el model laboral del futur.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo