Altres

Mobilitat empresarial: tendències i reptes clau al 2017

Enreach 07/06/2017
Clock icon 3 min

En torn a 7 de cada 10 empreses consideren que la mobilitat és una prioritat, motiu pel qual estem assistint a una adopció generalitzada de solucions de mobilitat empresarial que, segons Nasscom, assolirà una inversió de 140.000 milions de dòlars anuals el 2020.

Però la mobilitat continua sent una tecnologia emergent en un espai fluït i canviant, de tal forma que l’èxit no només depèn de l’adopció de noves tendències, sinó també de fer front als reptes que aquestes plantegen. A continuació, us presentem les últimes tendències a seguir en matèria de mobilitat empresarial, i els reptes a superar en el que queda de 2017.

Aparició i proliferació d’aplicacions complementàries

Ja no es tracta de replicar a nivell mòbil totes les funcions d’una aplicació d’escriptori, sinó de crear aplicacions complementàries, és a dir, aplicacions la missió de les quals és facilitar una funció específica, tant a nivell intern com de cara als clients. No obstant, Gartner estima que la demanda d’aplicacions mòbils empresarials és cinc vegades superior a la capacitat de desenvolupament disponible, el que condueix a una crisi de talent que és necessari resoldre amb la finalitat de no perdre en productivitat ni en possibilitats.

BYOD, de tendència a norma

Els beneficis en eficiència i productivitat aportats per la cultura “Bring Your Own Device”, units a la creixent popularitat de les aplicacions de mobilitat, han elevat la categoria de BYOD des de la tendència fins a la norma establerta a moltes empreses. No obstant, això comporta nous reptes, principalment en matèria de seguretat i de fluïdesa de la feina. Protegir els dispositius dels empleats i centralitzar la seva gestió són aspectes clau que han de ser abordats sense que la privacitat dels treballadors es vegi compromesa.

Acceleració de la migració al núvol

La major maduresa, fiabilitat, flexibilitat, disponibilitat, així com el seu menor cost, ha accelerat la migració de solucions empresarials al núvol. Però la seguretat continua sent un repte pendent, fet que està afavorint les solucions híbrides que permeten a les empreses allotjar en local les aplicacions crítiques al mateix temps que mantenen d’altres en el núvol.

Auge de la intel·ligència artificial

Aprofitant les característiques que ofereixen els assistents virtuals com Siri o Cortana, cada vegada més aplicacions empresarials s’estan fent “intel·ligents”, el que permet als usuaris controlar la calefacció, la il·luminació o la seguretat. Aquesta major penetració de la IA fa que l’empresa depengui cada cop més de la tecnologia, i la seguretat adquireix una importància encara major. La responsabilitat de garantir una seguretat efectiva correspon a l’empresa, que ha d’adoptar un enfoc centrat en la gestió eficaç d’amenaces i la identificació de potencials vulnerabilitats i amenaces específiques del sistema operatiu.

Ascens dels desenvolupadors ciutadans

La creixent demanda d’aplicacions empresarials ha afavorit l’augment de plataformes de desenvolupament d’aplicacions cada cop més intuïtives i de fàcil ús i això, a la vegada, ha impulsat el creixement dels anomenats “desenvolupadors ciutadans”, és a dir, persones que aprofiten aquestes plataformes de desenvolupament per crear aplicacions sobre la marxa, sense necessitat de coneixements previs en codificació. Així, sorgeixen nous reptes en tot allò relatiu a implementacions a mitges, manca de control i riscos de seguretat.

Aprofitar aquestes últimes tendències a l’hora que s’emprenen les estratègies necessàries per fer front als nous reptes que plantegen, constitueix l’eix clau de l’èxit de les empreses en matèria de mobilitat.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo